Biografie Jacques Herb

De zanger Jacques Herb werd op 28 mei 1946 geboren . Hij was de jongste uit een gezin van 13 kinderen. Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de "wilde vaart" en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger reeds horen.Hij begeleidde zich daarbij op zijn gitaar. Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner. Zijn eerste single "De Toreador" kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige "zeezenderpiraten".


1971
Pierre Kartner vertaalt (hoewel hij doet voorkomen of hij het zelf heeft geschreven) voor Herb de gezongen soap-opera Manuela, een tragische Duitse schlager over een bij een ongeluk omgekomen geliefde. "De dokters vechten door, ze weten niet waarvoor. Wat heb ik door mijn schuld haar aangedaan." De in Den Haag residerende Herb wordt begeleid door De Riwi's, een acroniem van de zusjes Rian en Wilma van Aard. Manuela komt op 26 juni de hitparade binnen, staat in de zomer drie weken op 1 en vijf weken op 2. Als de plaat na 17 weken op de 40ste plaats is beland begint hij aan een opmerkelijke wederopstanding die op de 14e plaats eindigt. In totaal staat Manuela 23 weken in de top 40. In de top 100 over het jaar 1971 staat Manuela ook op 1. De plaat verkoopt meer dan 250.000 exemplaren scoort na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA en is daarmee één van de bestverkochte singles van de jaren zeventig.

1972

Dit jaar heeft Jacques Herb een drietal hits: Een Man Mag Niet Huilen, Werkeloos en het enigmatische Is Jacques Herb Mijn Echte Naam. Ook werkt hij mee aan de single Veronica 538 van Vader Abraham.

In datzelfde jaar won Jacques op het songfestival van Sopot in Polen de "Grand Prix Du Disque".


1973

Jacques verhuist naar België waar hij in revue's optreed en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong.Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.

1981

Jacques Herb is een van de artiesten die een bijdrage leveren aan de single Van Washington Naar Moskou, een single geschreven en geproduceerd door Peter Koelewijn als oproep voor wereldvrede.

1983

Dureco brengt de jubileum (12 ½ jaar) LP “Zingen..m’n lust en m’n leven” uit geproduceerd door Rini Schreinberg (trompettist Marty).

1987
Op de lp Eigenwijs die Jacques in “eigen beheer” uitbrengt,  staan  uitsluitend eigen composities van hem
Deze LP werd later uitgebracht op CD -album bij VNC Produkties onder de nieuwe titel  “Mijn gevoelens”
Spelen aan boord

1991

Met de afstudeerfilm De Tranen Van Maria Marchita wint regisseur Paul Ruven tijdens de Nederlandse Filmdagen in Utrecht een Gouden Kalf. In deze film speelt Herb naast Ellen ten Damme een hoofdrol in de film. Hierdoor komt hij opnieuw in de belangstelling.Gouden kalf Tuschinski Award

1996

Jacques keerde terug naar zijn eerste platenmaatschappij Dureco waar zijn successen 28 jaar geleden begonnen. Jan Zwarteveen produceerde de
CDalbum "LEEF EEN LIED" met voornamelijk oude en recentere levensliedjes. Tussendoor werd met Pierre Kartner  "Manuela 2" opgenomen en uitgebracht.

Het nummer haalde de Tipparade en nèt niet de Hitparades.

1999

Op 28 mei werd Jacques nieuwste CD-album “Mijn Gevoelens” uitgebracht door VNC-produkties. Het is een CD met eigen tekst en muziek van Jacques zelf.

Onderscheiding met lintjeTrouwfoto Jacques en Diny

1996

Op 28 mei 1996 trad Jacques in het huwelijk met zijn grote liefde Diny de Jong. Het feest werd gehouden in het Circus Royale in Vlaardingen. Veel collega’s, familie en fans alsook veel pers waren aanwezig. Op deze dag  werd Jacques 50 jaar en vierde hij ook dat hij 25 jaar in het vak zat.

2007

Jacques krijgt een platencontract aangeboden door Telstar BV , de platenmaatschappij van Johny Hoes.
Er kwamen diverse CD singles uit zoals “Al jouw liefde laat me zweven”, “Pasjonade” ,“Geloof me” en “Simone” en in 2008 een CD album met de titel “Zingen, m’n leven lang” Met Patty Brard werd een de single “Huilen is voor jou te laat” (een succes van Corrie Konings) uitgebracht.

2006

 In dit jaar werd t.b.v. Het wereldkampioenschap voetbal het nummer “Land Hup Hup Hol” door Jacques  opgenomen die niet op CD kwam maar slechts als download werd aangeboden. Het betrof een reclamestunt van “Mc.Donalds” . Bij aankoop van een maaltijd kreeg men een sjaal die men aan elkaar kon ritsen.

1992-1995

Het platenlabel VNC bracht de CDalbum "Een weg terug" uit die tijdens een geweldig comeback-concert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd. Jacques was weer helemaal terug ! Er volgden singles met titels "Nooit zal ik jou meer vergeten", "Bruidsklokken" (van Jan Rot), Waarom liet je mij alleen ?", "Hij was mijn vriend", "Juanita", "Met z'n 2en" en nog een CDalbum met de titel "OVERLEVEN".1997

In juli verschijnt ‘t Wordt Een Mooie Warme Zomer, een Nederlandse versie, geschreven door Jacques zelf,van het Franse lied L'important C'est La Rose, in de jaren 60 gezongen door Gilbert Bécaud en uitgebracht door Dureco.


1998

Begin maart wordt een aangekondigd optreden in het SBS6-programma De Heeren van Amstel op het laatste moment door de omroep afgelast.

Op de 27ste wordt de eerste fanclubdag in een  uitverkochte zaal Para te Breda gehouden waar ook Vader Abraham, De Deurzakkers, The Cyranoos en Sjakie Hendriks optreden. De avond wordt georganiseerd door de fans Martijn Jas en Pim Cluistra, beiden destijds werkzaam voor de Amsterdamse tv-zender AT5. Ook werden er diverse spullen geveild, o.a. een gitaar en bühnekleding van Jacques.De opbrengst was bijna fl. 5000,-- welk bedrag een dag later in de Kosovo-actie  "SPONTAAN" aan Paul de Leeuw werd overhandigd tijdens  zijn TV-programma   "Laat de Leeuw".

Het Spaanstalige nummer Granada krijgt van Jenny Klaver een Nederlandse tekst (titel: Nog Altijd) en een nieuw arrangement door John van de Ven en uitgebracht bij Dureco.


2000

De zomersingle Kom Maar Met Me Mee is een bewerking van Conte Partiro van Andrea Bocelli.2002

Onder productionele leiding van Willem van Schijndel wordt de single “Ik ben zo eenzaam”uitgebracht.
Een eigen Nederlandstalige tekst van Jacques.

Op 27 april 2002 werd Jacques een koninklijke onderscheiding overhandigd door de burgemeester van Werkendam  en werd daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau


2004

Jacques Herb doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 april in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes.


2005

Jacques Herb eindigt met het lied Manuela op de eerste plaats in de Hollandse 100 van Radio NL . Ruim elfduizend mensen brengen hun stem uit op de website van het radiostation.


2009


Jacques tekent een platencontract “voor het leven” bij Vincent Produkties te Zundert. Johan Hense, directeur van Vincent Produkties, is heel gelukkig dat Jacques terugkeert naar zijn label.
Jaren geleden hebben de twee ook heel plezierig samengewerkt wat resulteerde in een aantal schitterende cd-albums en enkele hitnoteringen en een fantastisch comeback concert van Jacques Herb in de Poptempel Paradiso te Amsterdam! Jacques zelf zegt het geweldig te vinden en is apetrots dat iemand als Johan Hense 200% in hem gelooft .

De eerste single die door Vincent Produkties wordt uigebracht heet “Ik heb de zomer meegebracht” en bereikt in de top 100 de 39e plaats. Het nummer is een echte  zomerhit en wordt door veel Nederlandstalige radiostations gedraaid.


Bekijk HIER de videoclip!

2010

In dit jaar wordt wederom een nieuwe single uitgebracht met de titel "Ik doe alles voor jou" . De plaat staat in de Mega Charts Single top 100 op 69.

Snel daarna in april wordt een nieuwe single  uitgebracht  met de titel:

“Er is een plaats diep in mijn hart” Het nummer bereikt de 39e plaats in de top 100.
Jacques Herb viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum als artiest .Naar boven

2011

Maart : De single “Liefde is...” wordt door Vincent Produkties uitgebracht. Het nummer is geschreven door Pierre Kartner, de ontdekker en vroegere producer van Jacques. Het nummer behaalt de 17e plaats in de top 30 maar helaas komt hij niet voor in de Top 100.

RADIONL MPF Award

voor Jacques Herb!

SNEEK, 30 mei 2011 – Jacques Herb heeft zaterdagavond tijdens het Mega Piraten Festijn in Borger uit handen van presentator Willy Oosterhuis een RADIONL MPF Award ontvangen. De zanger wordt hiermee beloond voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

‘Zoveel visite heb ik nog nooit gehad op mijn verjaardag’, vertelde Jacques Herb afgelopen zaterdag op het uitverkochte Mega Piraten Festijn in Borger. Jacques werd afgelopen zaterdag 65 jaar en vierde zijn verjaardag waar hij het liefst zou willen, tussen zijn fans en de liefhebbers van het Nederlandstalige lied.

Jacques kreeg uit handen van Willy Oosterhuis de RADIONL MPF Award voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek. Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat Jacques de single ‘Manuela’ uitbracht. Vele generaties hebben genoten van deze grote hit, ooit geschreven door Pierre Kartner, Vader Abraham. ‘Een mooier verjaardagscadeau kon ik mij niet wensen’, vertelde Jacques zichtbaar geroerd.

De RADIONL MPF Award is een initiatief van de regionale zender RADIONL en de organisatie van het succesvolle Mega Piraten Festijn. De award wordt uitgereikt aan een artiest die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziek. Jacques Herb heeft de derde RADIONL MPF Award in ontvangt mogen nemen. Voorgaande Mega Piraten Festijnen werden Marianne Weber en Jannes beloond voor hun bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Duijts, Sieneke en Jacques Herb met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Gouden Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.


Op 21 oktober 2011 wordt er door Martijn Jas en Pim Cluistra een “Manuela Party”in de Mezz te Breda georganiseerd t.g.v. 40 jaar Manuela. Het was een uitverkochte zaal!


Er waren 22 Manuela´s aanwezig die samen met Jacques het nummer Manuela op de bűhne vertolkten, inclusief het liggen op de grond bij het derde couplet!


Uit handen van Vic van de Reijt krijgt Jacques een CD Album met de toepasselijke titel `Mijn Levenslied`40 jaar Manuela uitgereikt.Tevens ontvangt hij van zijn platenmij. Vincent Produkties van Johan Hense een Award voor de verkoop van meer dan 1 miljoen geluidsdragers!

Bekijk HIER de beelden van deze Manuela Party!

In 2014 bracht Jacques de single “Toen kwam jij” uit Een eigen tekst op de Duitse versie van Dann kamst du van de zanger Patrick Lindner

© Jacques Herb - 2014- 2019

 Alle rechten voorbehouden

November 2016

Nieuwe single MAAR NU….

Een Nederlandstalige tekst van Jacques Herb en Trudy Naarding op het succesnummer van de Turtles “Elenore”uit 1963

Het nummer wordt Hollandse nieuwe bij Radio NL en Oranje Kroon bij TV Oranje. In diverse hitlijsten  stijgt hij op naar de eerste plaats

En zelfs in België is ie helemaal terug met deze single

Hij staat op 1 in de VBRO top 30


2003

De zanger is in het laatste weekend van augustus een van de gasten tijdens het optreden van Johny Hoes  op het Lowlands Festival


Herb verhuisd naar het Duitse Spelle , even over de grens bij Oldenzaal

2013

Van 25 t/m 29 april was Jacques Herb uitgenodigd door de Hollandse Club in Kazachstan voor een concert op 27 april tijdens de Oranjefeesten in Atyrau – Kazachstan.